Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/18/2020
Data stire

Galati: Nou-nascut, decedat in ziua externarii din spital


Autor: elena

Un sugar de numai câteva zile a murit joi seara, după ce a fost externat din maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi împreună cu mama lui, deşi avea clavicula ruptă.

Mama nou-născutului, Carmen Dărăbană, de 20 ani, din comuna Suhurlui, judeţul Galaţi, a declarat că a născut în mod natural în noaptea de duminică spre luni, la maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi. În tipul naşterii, băieţelul s-a ales cu clavicula ruptă, medicii aplicându-i doar un bandaj elastic.

Femeia a spus că a cerut să fie trimisă cu copilul la Spitalul de Pediatrie pentru un control de specialitate, dar nimeni nu ar fi băgat-o în seamă. A fost externată joi, iar seara copilul a murit.

Părinţii şi rudele bebeluşului îi acuză pe medicii şi asistenţii de la Maternitate că din cauza neglijenţei lor le-a murit copilul, la numai câteva ore de la externare.

"L-am născut duminică spre luni noaptea, natural. De abia la câteva ore mi s-a spus că are clavicula ruptă. Mi-au spus că nu e nicio problemă, că asta se vindecă. M-au pus să cumpăr pansament elastic şi i l-au pus. Prima oară când i l-au pus, osul rupt a căzut în jos, aşa că i-am spus asistentei că mai bine dau jos pansamentul. Ea a zis că vine ea să îl vadă. A venit pe seară, discuţia fusese dimineaţă. L-au legat iar acolo cu pansamentul, iar de marţi până joi la ora două jumătate nu s-a mai umblat la el, că aşa mi s-a spus. Era foarte strâns pansamentul. Şi joi am fost externaţi, iar pe la ora 22,00 a murit. I-am dat să mănânce şi l-am pus în leagăn pe stânga, că mi-au spus că pe dreapta avea osul rupt şi să nu îl pun pe partea aia. Copilul a stat trei zile aşa, cu pansamentul nedesfăcut şi murdar, fără spălături", a declarat vineri mama copilului decedat.

Aceasta a spus că a dat jos pansamentul pentru că bebeluşul plângea.

Şi tatăl copilului crede că cei din spital sunt vinovaţi de moartea copilului.

"Era negru pansamentul şi strâns tare. Cum să ţii aşa un copil trei zile? Nu a mai suportat săracul. Făcea şi spume la gură şi ofta săracul. Că era strâns tare. De ce nu l-au dus la Spitalul de Copii? De ce l-au externat aşa? Trebuie să plătească ca să nu mai păţească şi alţi copii asta", a spus Petrică Paraschiv, tatăl copilului.

O ambulanţă şi un echipaj SMURD au ajuns joi seara la solicitarea părinţilor.

"S-a anunţat pe 112 că un nou născut are probleme de respiraţie. A ajuns un echipaj. Copilul era în stare gravă, i s-au făcut manevre de resuscitare, s-au continuat şi de către colegii de la SMURD, dar nu s-a mai putut face nimic", a declarat Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Moartea suspectă a micuţului a fost înregistrată şi la poliţie.

"În cauză s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Aşteptăm rezultatul autopsiei", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, comisar Cristina Tatulici.

Comisiile de disciplină ale Spitalului de Urgenţă fac anchetă în două cazuri legate de maternitatea spitalului.

"Mă refer la doi nou-născuţi cu probleme. Un prim caz, un nou-născut cu serioase probleme cerebrale şi hipoxie după naştere, care acum este dus la Spitalul de Pediatrie. Al doilea caz se referă la un nou-născut ce a decedat la scurt timp de la externarea din spital, nou-născut care a venit pe lume prin naşterea naturală laborioasă, cu fractură de claviculă", a declarat dr. Lucica Grigorică, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Spitalul de Urgenţă a sesizat Colegiul Medicilor Galaţi în ambele cazuri.

31-10-2014
Tip
Stiri interne