Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/24/2020
Data stire

Galati: Pensionarii au iesit in strada


Autor: elena

Cateva zeci de pensionari, membri ai Aliantei Europensionarilor din Galati au pichetat, vineri, sediile PDL si Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) din Galati.

Purtand tricouri portocalii pe care au inscriptionat mesajele 'Vedem portocaliu de foame' sau 'Cod Portocaliu de saracie', pensionarii au cerut demisia Guvernului, premierului si presedintelui tarii.

Pensionarii au mai avut la ei si cateva oase, vopsite in portocaliu, pe care le-au agitat, spunand ca reprezinta 'ciolanul Puterii de care se agata politicienii'.

Dupa ce au scandat si au tinut discursuri in fata sediului PDL, din care nu a iesit nimeni sa stea de vorba cu ei, pensionarii au plecat catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.

Aici, varstnicii au cerut sa nu li se mai retina din pensii asigurarile de sanatate de 5,5%, sa se imbunatateasca conditiile din spitalele galatene si sa se elimine programarile la analize sau alte investigatii medicale pentru pensionari.

Protestatarii solicita anularea legislatiei privind coplata serviciilor medicale, eliminarea contributiilor de 5,5% la asigurari de sanatate pentru pensionarii cu pensii de peste 740 de lei, majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie si neimpozitarea pensiilor de pana la trei puncte (circa 2.100 de lei).

In plus, pensionarii sunt nemultumiti si de primul ministru Emil Boc, pentru ca acesta, pe vremea cat a indeplinit functia de ministru interimar al Muncii, le-a promis ca se va intalni cu o delegatie de varstnici, la Bucuresti, pe 26 mai, lucru care nu s-a intamplat.

Din acest motiv, pensionarii galateni intentioneaza sa protesteze si la Bucuresti, pe 30 iunie, unde, alaturi de alte asociatii de pensionari din Bucuresti, Suceava, Craiova si Constanta, vor picheta sediile ministerelor Muncii, Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

25-06-2011
Tip
Stiri interne
Sursa