Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/29/2020
Data stire

Galati: Primul deces cauzat de gripa noua


Autor: elena

La Spitalul Judetean 'Sf. Apostol Andrei' din Galati s-a inregistrat primul caz de deces din acest an cauzat de gripa cu virusul AH1N1, dar s-a primit si confirmarea infectarii cu acest virus a celei de-a treia persoane din judet, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Directiei de Sanatate Publica Galati, dr. Valentin Boldea.

Persoana care a decedat din cauza gripei noi era un barbat de 56 ani. Pe data de 14 februarie, acesta a fost transferat de la Spitalul de Pneumoftiziologie la Spitalul Judetean 'Sf. Apostol Andrei', in stare grava, iar pe 16 februarie s-a primit din partea Institutului Cantacuzino de la Bucuresti confirmarea de infectare cu virusul AH1N1.

De pe data de 16 februarie si pana a decedat, pacientul s-a aflat sub observatie, la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean. Potrivit medicilor, barbatul s-a prezentat la spital cand deja boala se agravase foarte mult. Sotia sa a primit tratament preventiv cu Tamiflu iar celelalte persoane cu care a intrat in contact au fost vaccinate preventiv.

Cel de-al treilea caz de gripa noua confirmat la Galati este o femeie de 74 ani, care insa nu prezinta complicatii, fiind internata la Spitalul de Boli Infectioase. Conform procedurii, inspectorii DSP fac o ancheta epidemiologica printre persoanele cu care a intrat femeia in contact.
Celelalte doua persoane din judetul Galati cu gripa noua sunt un barbat de 56 ani si un baietel de patru ani.

01-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa