Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/07/2020
Data stire

Galati: Spitalul de Pediatrie si cinci scoli vor fi reabilitate termic cu bani europeni


Autor: elena

Spitalul de Pediatrie Sf. Ioan si cinci scoli generale din Galati au fost alese pentru reabilitare termica in urma includerii
Primariei municipiului Galati intr-un proiect pilot al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru cresterea eficientei energetice a cladirilor de utilitate publica, a anuntat, joi, purtatorul de cuvant al primariei, Emanuela Turcu.

Potrivit acesteia, valoarea finantarii BERD se ridica la 8,9 milioane lei, din care 6,1 milioane lei sunt destinate cresterii eficientei energetice a Spitalului de pediatrie si 2,8 milioane lei celor cinci unitati de invatamant.

La programul BERD, Primaria Galati va contribui cu aproximativ 2,5 milioane lei.

In baza proiectului pilot al BERD, cladirile selectate in urma evaluarii facute de expertii bancii pot beneficia de o gama larga de masuri menite sa le imbunatateasca eficienta energetica: imbunatatirea anvelopei cladirii, imbunatatirea sistemului de iluminat, a sistemului de incalzire sau schimbarea acestuia, imbunatatirea sistemului de ventilatie, climatizare sau schimbarea acestuia, alimentarea cu energie noua/suplimentara (cogenerare, fotovoltaica), schimbarea tipului de combustibil utilizat pentru producerea de energie.

02-10-2014
Tip
Stiri interne