Termen cautat
Tip stire
E.g., 07/12/2020
Data stire

Germania cauta asistente medicale in China


Autor: elena

Germania are o atat de mare nevoie de persoane care sa aiba grija de batrani, incat a lansat o companie de recrutare a 150 de asistente medicale din China, relateaza thelocal.de.

Persoanele vizate trebuie sa aiba calificarile profesionale necesare si 'vointa de a invata limba germana', a declarat, pentru revista Der Spiegel, Monika Varnhagen, sefa agentiei pentru recrutare internationala a Oficiului german pentru ocuparea fortei de munca.

Varnhagen a spus ca asistentele vor urma un curs de cultura si limba germana inainte de a parasi China, iar pregatirea lor va continua si dupa ce vor ajunge in Germania.
Agentia vrea sa evite repetarea greselilor comise cu muncitorii imigranti din anii 1960, cand multi dintre ei au venit din Turcia si nu s-au integrat niciodata cu adevarat.

Germania are un mare deficit de asistente medicale. Oficiul pentru ocuparea fortei de munca a spus ca exista peste 14.000 de posturi lipsa in domeniu, insa numarul real ar putea fi mult mai mare, in contextul in care numeroase companii realizeaza propriile cercetari fara a notifica agentiile pentru ocuparea fortei de munca, potrivit Der Spiegel.

Si, in contextul imbatranirii populatiei si al scaderii numarului nasterilor in Germania, cererea pentru asistente medicale calificate cel mai probabil nu se va diminua in viitorul apropiat.
Agentia a avut mari sperante la un aflux de muncitori calificati din estul Europei dupa ce ultimele obstacole in calea angajarii in Germania au fost inlaturate in mai 2011.

Altii au sperat ca economiile lovite de criza ale Spaniei si Greciei i-ar putea motiva pe muncitori sa caute de lucru in Germania, insa in final s-a dovedit ca numai cateva sute de asistente medicale au venit in aceasta tara, a precizat Der Spiegel.

Agentia se asteapta ca aceasta campanie de atragere a angajatilor chinezi sa aiba mai mult succes, din moment ce salariile in China sunt considerabil mai mici.

"In China traiesc multi tineri care vor sa-si incerce norocul peste hotare si sunt dispusi sa investeasca mult in asta", a spus Varnhagen.
Autoritatile germane intentioneaza deja sa extinda acest proiect si in alte tari asiatice.

28-09-2012
Tip
Stiri externe
Sursa