Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/30/2020
Data stire

Germania: Fisa medicala a lui Andreas Lubitz a fost predata procurorilor


Autor: elena

Spitalul german care îl trata pe Andreas Lubitz pentru o afecţiune nedezvăluită a predat fişa medicală a copilotului companiei Germanwings procurorilor din oraşul Dusseldorf, a indicat o purtătoare de cuvânt a clinicii, transmite luni agenţia DPA.

Lubitz (27 de ani), despre care se crede că s-a închis în cabina de pilotaj a avionului şi a prăbuşit intenţionat aparatul de zbor într-o zonă muntoasă din sudul Franţei, provocând săptămâna trecută moartea celorlalte 149 de persoane de la bord, se află în centrul anchetei privind tragedia aviatică.

Spitalul Universitar din Dusseldorf a refuzat vinerea trecută să spună de ce boală suferea Lubitz, precizând doar că nu era vorba de depresie. Lubitz a fost la spital de trei ori începând din februarie, ultima dată pe 10 martie, pentru examinarea unui diagnostic.

Potrivit procurorilor, probabilitatea ca Lubitz să fi avut probleme de ordin psihologic rămâne o ipoteză principală privind un posibil motiv al său.

După percheziţionarea apartamentului din Dusseldorf al lui Lubitz, procurorii au afirmat că au găsit rupt certificatul medical pe care medicul i l-a dat copilotului pentru ziua când a avut loc zborul.

Dezvăluirile de vineri conform cărora Lubitz şi-a ascuns boala faţă de companie, o filială a Lufthansa, a provocat apeluri la modificarea legislaţiei germane privind confidenţialitatea medic-pacient.

''Piloţii ar trebui obligaţi să se supună consultaţiilor efectuate de medici numiţi de angajatorii lor'', a declarat Dirk Fischer, un reprezentant al creştin-democraţilor din comisia parlamentară privind transporturile, potrivit cotidianului Rheinische Post. ''Aceşti medici ar trebui să fie exceptaţi de la principiul confidenţialităţii în relaţiile cu angajatorul şi agenţia germană pentru siguranţa aviaţiei'', a adăugat el.

Un al parlamentar, Thomas Jarzombek, de la Uniunea Creştin-Democrată (CDU), formaţiunea politică a cancelarului Angela Merkel, a făcut apel la o anchetă a experţilor privind situaţia generală a diagnosticelor medicale în cazul persoanelor care ocupă posturi de o responsabilitate extremă.

30-03-2015
Tip
Stiri externe