Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/24/2020
Data stire

Germania: O scoala din vestul tarii, inchisa din cauza contaminarii cu E.coli


Autor: elena

Oficialitatile germane au dispus, marti, inchiderea unei scoli din vestul tarii, dupa ce mai multi elevi s-au simtit rau, din cauza contaminarii cu o tulpina rara a bacteriei E.coli, responsabila de izbucnirea unei epidemii care a provocat moartea a 48 de oameni, transmite Reuters.

Scoala din orasul Altenbeken va fi inchisa timp de o saptamana, adica atat cat dureaza perioada de incubatie in cazul bacteriei E.coli, pentru a preveni o posibila extindere a epidemiei.

Pana acum, peste 4.000 de oameni din Europa si America de Nord s-au imbolnavit de E.coli, iar toate cazurile au ca explicatie comuna o legatura cu nordul Germaniei, fie prin resedinta permanenta sau doar vizitare a regiunii. Totusi, ritmul imbolnavirilor s-a redus semnificativ de la explozia de cazuri inregistrata in luna mai.

'Este foarte posibil ca copiii sa se fi imbolnavit din cauza mancarii contaminate', a declarat seful Departamentului local de sanatate publica, Georg Alles, care a adaugat ca bacteria s-ar fi putut raspandi si din cauza oamenilor, care nu s-au spalat pe maini dupa ce au folosit toaleta.

29-06-2011
Tip
Stiri externe
Sursa