Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/23/2021
Data stire

Germania: Saracia a ajuns la cel mai inalt nivel de la reunificarea tarii (raport)


Autor: elena

Sărăcia a sporit în Germania, atingând cel mai înalt nivel de după reunificarea ţării, în 1990, relevă un raport prezentat de asociaţiile germane din domeniile social şi medical, transmite AFP.

''Niciodată sărăcia nu a fost atât de importantă în Germania, niciodată clivajele regionale nu au fost atât de profunde'', a declarat într-o conferinţă de presă Ulrich Schneider, preşedintele federaţiei 'Patriotische Gesamtverband', ce reuneşte 10.000 de asociaţii sociale şi medicale.

Raportul, intitulat ''Republica fisurată'', vorbeşte despre o rată ''istorică'' a sărăciei după reunificarea Germaniei, ajungând de la 15% în 2012 la 15,5% în 2013 (12,1 milioane persoane în 2012 şi 12,5 milioane persoane în 2013), la o populaţie totală de 80 de milioane de persoane.

Cei mai afectaţi de sărăcie sunt familiile monoparentale, pensionarii şi minorii, indică raportul, care precizează că 43% din familiile monoparentale şi aproape şase din zece şomeri sunt clasificaţi drept săraci, având un venit mai mic decât 60% din venitul mediu.

Conform raportului citat, situaţia s-a deteriorat în 13 din cele 16 landuri. Oraşele-stat Bremen şi Berlin, precum şi landul Mecklenburg-Pomerania Inferioară (nordul ţării) sunt cele mai expuse la sărăcie, în timp ce landurile Bavaria (sud) şi Baden-Württemberg (sud-vest) sunt cel mai puţin afectate de sărăcie.

Federaţia 'Patriotische Gesamtverband' solicită sporirea cuantumului alocaţiilor sociale, ca şi programe destinate şomerilor de lungă durată şi mamelor celibatare.

20-02-2015
Tip
Stiri externe