Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/23/2021
Data stire

Germania se confrunta cu o penurie de cabinete de medici de familie


Autor: elena

Mii de cabinete de medici de familie ar putea disparea in Germania pana in 2020, indica rezultate ale anchetei ''Monitorul medicilor 2014'' prezentate vineri de asociatia germana a medicilor KBV din Berlin, relateaza agentia Xinhua.

Potrivit anchetei, aproape unul din patru medici de familie sau medici specialisti din Germania intentioneaza sa renunte la cabinetul sau in urmatorii cinci ani. Aceasta inseamna ca 23% din cei 10.000 de medici si psihoterapeuti in functie vor sa-si inchida cabinetul pana in 2020.

De asemenea, 58 % dintre medicii intervievati au afirmat ca n-au gasit inca un succesor pentru cabinetul lor, in timp ce trei sferturi dintre respondenti cred ca gasirea unui succesor este dificila.

Conform informatiilor oferite, in curand ar putea interveni o amenintare in ce priveste existenta de medici si chiar o penurie grava de medici in regiunile rurale ale Germaniei. Statisticile arata ca un numar indeosebi de mare de cadre medicale se stabilesc in anumite regiuni si orase din Germania.

Potrivit KBV, in Germania exista o lipsa de circa 2.600 de cabinete de medici de familie, de care ar fi nevoie in special in zonele rurale. De asemenea, Germania duce lipsa de circa 2.000 de cabinete de medici specialisti, din care 1.250 pentru psihoterapeuti.

In Germania sunt disponibile in total aproximativ 52.000 de cabinete de medici de familie si circa 66.400 de cabinete de medici specialisti.

KBV considera ca lipsa de medici are consecinte grave, indeosebi pentru persoanele in varsta care traiesc in mediul rural in Germania, deoarece, daca nu exista acolo medic de familie, farmacistii si psihoterapeutii stau de obicei foarte departe.

04-07-2014
Tip
Stiri externe