Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/19/2020
Data stire

Ghid de terapie comportamentala pentru copii, lansat la Libraria Mihai Eminescu


Autor: elena

Un nou ghid de terapie ABA a fost lansat miercuri, la Libraria Mihai Eminescu, in cadrul unui parteneriat dintre Organizatia World Vision Romania, Editura Frontiera si Asociatia Puzzle Romania.

Cartea va fi tiparita in 700 de exemplare si va fi comercializata la un pret de aproximativ 80 de lei.

'Cartea este traducerea unui manual foarte important aparut in Occident de terapie comportamentala pentru copii. E prima carte de terapie ABA pentru copii si poate ajuta o familie sau un specialist sa inceapa o terapie acasa sau intr-un centru de specialitate', a declarat Ileana Achim, director editorial al Editurii Frontiera.

Cartea vine practic in sprijinul familiilor cu copii bolnavi de autism si este un adevarat ghid de instructiuni, oferind programe de lucru pas cu pas spre tratament.

'Ne bucuram ca am putut lansa si acest volum scris de doi psihologi americani (Ron Leaf si John McEachin) care au o vasta experienta de lucru cu copiii bolnavi de autism. Ne dorim sa-i vedem pe acesti parinti ai acestor copiii depasind barierele informationale si avand acces la metode noi de tratament', a spus dr.Rennee McDannel, terapeut ocupational si voluntar in cadrul proiectelor derulate de World Vision Romania pentru copiii cu dizabilitati.

Acest al doilea volum al ghidului de terapie ABA este dedicat programelor de lucru in cadrul terapiei ABA, care vizeaza conversatia, imitatia, desenul, potrivirile, constructiile din cuburi, abilitatile sociale.

Fiecare program este descris in detaliu, de la cea mai simpla etapa la cea mai avansata.
De asemenea, cartea ofera si fise de evaluare, tabele necesare strangerii datelor in cursul sesiunilor terapeutice.

03-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa