Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/07/2020
Data stire

Giurgiu: Consiliul Judetean a demarat lucrari de reabilitare a spitalelor


Autor: elena


Consiliul Judetean Giurgiu a demarat lucrari de reabilitare a spitalelor, cu sprijinul financiar al Ministerului Sanatatii, acestea constand in reparatia si modernizarea cladirilor, dezinsectia unor sectii, igienizarea unor paviloane.

'Cu sprijinul financiar al Ministerului Sanatatii am demarat o serie de lucrari la spitalele din judet pe care le-am preluat in administrarea Consiliului Judetean Giurgiu in ultima luna de zile', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Dumitru Beianu.

El spune ca la Spitalul de la Izvoru se lucreaza la statia de epurare 'cum n-a fost si ar fi trebuit de mult sa fie', la Spitalul de la Vadul Lat se reabiliteaza spalatoria si blocul alimentar, La Spitalul de la Singureni se lucreaza la documentatia necesara pentru ca anul viitor sa se faca reparatie capitala la acoperisul corpului principal, iar la Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu sunt cele mai multe lucrari incepute.

Astfel, la Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu se lucreaza la reabilitarea retelei de incalzire, se fac puncte termice automate care vor permite incalzirea tuturor suprafetelor spitalului la costuri mult mai mici ca in anii trecuti si se reabiliteaza reteaua principala de alimentare cu apa.

Totodata, a fost finalizata licitatia pentru reparatia acoperisului la cel mai mare corp al Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu si se pregateste o dezinsectie la pavilioanele spitalului vechi si igienizarea saloanelor de neurologie si se doreste chiar modernizarea salilor de operatii.

Presedintele Consiliului Judetean Giurgiu spune ca, pana acum, Ministerul Sanatatii a alocat pentru aceste lucrari la spitalele din judet suma de sase miliarde de lei vechi, iar pentru finalizarea acestora ar mai trebui aproximativ trei miliarde de lei.

Totodata, conducerea Consiliului Judetean Giurgiu spune ca asteapta si din partea medicilor si a sefilor de sectii sa dea dovada de mai multa rigurozitate si sa stabileasca un echilibru intre serviciile oferite si banii cheltuiti 'fara, bineinteles, ca medicii sa se transforme in contabili'.

30-09-2010
Tip
Stiri interne
Sursa