Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/30/2020
Data stire

Giurgiu: Fluxul gravidelor catre capitala se va reduce dupa modernizarea Maternitatii, sustine seful acesteia


Autor: elena

Seful maternitatii din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu, Basil Stoica, spune ca se va reduce fluxul gravidelor din judet care plecau spre spitale din capitala, dupa ce sectia pe care o conduce a primit fonduri si sunt in plina desfasurare lucrarile de reabilitare si dotare.

'Ne plangeam de 15 ani de conditiile din maternitatea Giurgiu - cand femeile care asteptau sa nasca, plecau catre spitalele din Bucuresti si nu le acuzam avand in vedere ce conditii aveam. Un singur exemplu - saloanele si salile de operatii erau traversate de toate tevile, de sus pana jos, si, la o avarie, eram inundati. Nu erau conditii, dar acum putem spune ca vom avea o maternitate la standarde europene", a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, seful sectiei Maternitate din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu, Basil Stoica.

El spune ca toate conditiile din maternitatea Giurgiu s-au schimbat in bine, astfel ca, daca inainte stateau pana la sase paciente in salon, acum pot sta cate doua sau trei, cu patuturi speciale pentru copii.

"Maternitatea este modernizata de la cap la coada, dupa standarde europene, accesul se va face doar pe baza de cartela, saloanele sunt izolate termic si fonic, cu un pupitru de comanda si alarmare, toate paturile sunt dotate cu oxigen, incubatoarele de la sectia de Terapie nou-nascuti este monitorizata si usor de supravegheat", a completat Basil Stoica.

Seful Maternitatii Giurgiu spune ca si sala de operatii a fost complet dotata si exista acum circuite de apa sterila, lucruri ce se realizau pana acum "empiric", dar spune ca ar mai avea nevoie de un aparat de masurare a ritmului cardiac la copii si un ecograf mai modern.

La Maternitatea din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu sunt 35 de paturi, iar garzile sunt asigurate de cinci medici.

21-02-2014
Tip
Stiri interne