Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/20/2020
Data stire

Google a inventat "lingura inteligenta" pentru a-i ajuta pe bolnavii de Parkinson


Autor: elena

Gigantul internetului Google a pus la punct "o lingură inteligentă" pentru a-i ajuta pe cei cărora le tremură mâinile din cauza bolii Parkinson, a informat într-un comunicat compania, citată vineri de EFE.

"Vrem să ajutăm aceşti oameni în viaţa lor de zi cu zi şi sperăm să ajutăm la înţelegerea mai bine a acestei boli pe termen lung", a explicat într-un comunicat Katelin Jabbari, purtător de cuvânt al companiei californiene.

Google a achiziţionat recent firma Lift Lab, însărcinată cu dezvoltarea acestei "linguri inteligente". Tehnologia folosită la designul acestei linguri detectează tremurul mâinii şi face ajustări instantanee pentru a menţine echilibrul şi a reduce astfel mişcările cu 76 %, potrivit primelor teste realizate.

Se estimează că peste 10 milioane de persoane din întreaga lume suferă de tremurături asociate bolii Parkinson, între care şi mama cofondatorului Google Sergey Brin.

Parkinson este a doua boală neuro-degenerativa ca răspândire după Alzheimer şi se caracterizează prim pierderea progresivă a neuronilor care produc dopamina într-o regiune a creierului.

28-11-2014
Tip
Stiri externe