Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/30/2020
Data stire

Gorj: Controverse intre conducerea SJU si CJ privind raportul Ministerului Sanatatii


Autor: elena

Raportul de control emis de Corpul de Control al Ministerului Sanatatii in urma verificarilor efectuate la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Targu-Jiu a dus la disensiuni intre managerul unitatii medicale si conducerea Consiliului Judetean (CJ) Gorj.

Potrivit managerului SJU Targu-Jiu, Marius Sponoche, reprezentant al firmei care asigura managementul privat, SC Tetraedru Medical Consulting, raportul emis de Corpul de Control al Ministerului a ajuns in posesia sa in data de marti, 25 februarie, avand toate semnaturile celor care au luat parte la verificarile din perioada 16-17 ianuarie.

Managerul SJU a precizat ca din concluziile finale ale raportului reiese ca a existat o comunicare defectuoasa intre compartimentele de management ale unitatii spitalicesti, fapt relevat si de catre cadrele medicale din spital, dar si de catre conducerea CJ Gorj, autoritate care are in subordine SJU Targu-Jiu.

"Noi am primit marti, in jurul pranzului, raportul Comisiei de Control a Ministerului. Am inaintat o copie si catre conducerea Consiliului Judetean pentru ca rezultatele sa fie cunoscute si de domnul presedinte Calinoiu. (...) Din raport rezulta ca deficientele sesizate de firma Tetraedru privind nerespectarea regimului de completare a formularelor si tipizatelor din laborator, modul defectuos de organizare si functionare a laboratorului de analize medicale, diferentele intre numarul de analize raportate in sistemul software al laboratorului, numarul de analize inregistrate in sistemul general al spitalului, inexistenta inventarului pentru magazia din laboratorul de analize medicale, neglijenta in efectuarea inregistrarilor in fisele de magazie, buletine de analize medicale, registrul de certificate medicale si registru de consultatii sunt reale, adica au fost eliberate fise medicale fara sa fie facute analize", a spus Marius Sponoche.

In urma cu o saptamana, presedintele CJ Gorj, Ion Calinoiu, facea publica concluzia finala a raportului respectiv in care se mentiona ca a fost vorba despre un management defectuos din punct de vedere al comunicarii si anunta ca doreste rezilierea contractului cu firma de management dupa numai un an de colaborare.

Tot atunci acesta a declarat ca a primit raportul Ministerului Sanatatii de la reprezentantii Colegiului Medicilor Gorj si nu de la cei ai spitalului, asa cum ar fi fost normal.
Intrebat ce parere are despre declaratiile presedintelui CJ, managerul SJU Targu-Jiu a declarat ca nu stie cum a fost posibil ca reprezentantii Colegiului Medicilor Gorj sa intre in posesia respectivului raport inca din data de 18 februarie cand pe raportul oficial, primit de el, este datat 20 februarie ca zi de plecare din minister catre unitatea medicala din Targu-Jiu.

"Noi am primit raportul pe 25, se vede clar pe hartie ca este trecuta si semnata data de 20 februarie ca data de iesire din Ministerul Sanatatii. Nu stiu ce raport au avut cei de la Colegiul Medicilor inca din data de 18 februarie, pe care i l-au inaintat si presedintelui Consiliului Judetean. Am cerut explicatii si la Colegiul Medicilor de aici, dar si la Colegiul National al Medicilor", a mai spus Sponoche.

In ceea ce priveste dispozitiile formulate de comisia de control pentru remedierea deficientelor constatate, managerul SJU Targu-Jiu a mentionat ca urmeaza sa discute si cu presedintele CJ Gorj masurile ce trebuie luate la nivelul unitatii medicale.

18-02-2014
Tip
Stiri interne