Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/18/2020
Data stire

Gorj: DSP l-a destituit pe directorul medical al SJA pentru cazul gravidei care a asteptat ambulanta


Autor: elena

Conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Gorj a facut publice primele sanctiuni stabilite pentru cadrele medicale implicate in cazul femeii insarcinate cu gemeni care, saptamana trecuta, a trebuit sa astepte mai bine de o ora ambulanta care sa o transporte de la Spitalul din Bumbesti-Jiu la cel din Craiova.

Potrivit directorului DSP Gorj, Marius Boeriu, cea mai aspra sanctiune a fost aplicata directorului medical al Serviciului de Ambulanta Gorj, Claudiu Constantinescu, care a fost destituit din functia respectiva.

"Doctorul Damian Ditescu, de la Spitalul din Bumbesti-Jiu, care s-a ocupat de pacienta, a primit avertisment, la fel si managerul Serviciului de Ambulanta Gorj, Marinica Niculescu. Directorul medical de la Ambulanta a fost destituit din functie, iar medicul coordonator din acea zi, tot de la Ambulanta, Jana Prejbeanu, a primit sanctiune materiala pe persoana fizica in suma de 1.000 lei. Ultima persoana sanctionata este medicul care a refuzat sa insoteasca gravida la spital, aceasta primind o amenda de 2.000 lei", a declarat, pentru AGERPRES, Marius Boeriu.

Si la nivelul SJA Gorj este derulata o ancheta pentru a stabili cine se face vinovat de situatia creata, urmand ca concluziile sa fie facute publice la final.

O femeie insarcinata cu gemeni a asteptat, joia trecuta, mai bine de o ora pentru ca ambulanta de la Targu-Jiu sa o transporte la Spitalul nr. 1 din Craiova. Femeia se afla la spitalul din Bumbesti-Jiu, iar medicul Damian Ditescu, vazand ca sangereaza, a solicitat o ambulanta care sa o transporte in siguranta la Craiova.

Potrivit informatiilor oferite de reprezentantii unitatii medicale, de vina pentru intarziere ar fi fost o doctorita de la SJA Gorj care ar fi refuzat sa preia cazul, sustinand ca ii este teama sa plece cu o gravida in travaliu.

01-10-2014
Tip
Stiri interne