Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/30/2020
Data stire

Gorj: Managerul SJU Targu-Jiu sustine ca unitatea va fi acreditata in primul trimestrul al anului viitor


Autor: elena

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, Tiberiu Tătaru, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că în primul trimestru al anului viitor unitatea medicală va fi acreditată cu un nivel mediu de încredere şi un plan de conformare aferent.

Potrivit sursei citate, SJU Târgu-Jiu a avut foarte mulţi indicatori de îndeplinit în vederea obţinerii acreditării, iar faptul că secţiile unităţii sunt desfăşurate în incinta a trei locaţii îngreunează îndeplinirea respectivelor cerinţe. Majoritatea indicatorilor privind asigurarea circuitelor funcţionale au fost îndepliniţi prin diverse investiţii la nivelul spitalului.

'Am făcut o grămadă de paşi, din păcate nu am reuşit să îi străbatem pe toţi pentru că cele trei clădiri în care sunt secţiile spitalului sunt foarte vechi, au fost construite la nişte standarde care nu corespund cerinţelor actuale şi atunci trebuie realizate nişte investiţii majore pentru a asigura circuitele funcţionale. Din acest punct de vedere o să mai avem de lucrat şi în anul 2016 cu toate că mai târziu de trimestrul I al anului viitor procesul de acreditare nu mai poate fi amânat (...) din experienţa acumulată prin obţinerea acreditarea Spitalului din Runcu cu punctaj maxim sunt convins că şi Spitalului Judeţean va fi acreditat chiar dacă la început cu un nivel mediu de încredere şi un plan de conformare", a spus Tiberiu Tătaru.

El a mai adăugat că până la sfârşitul anului vor fi finalizate lucrările de reparaţii capitale la ascensoare, la secţia de Psihiatrie, secţia Medicină Internă şi Gastroenterologie.

'In lunile în care urmează, până pe data de 28 decembrie, se vor finaliza lucrările de reparaţii capitale la ascensoare. Vom schimba în total 6 lifturi, atât pe Tudor, cât şi clădirea din strada Progresului, iar valoarea este de 1,2 milioane lei fără TVA. Am mai obţinut recent de la Ministerul Sănătăţii 550.000 lei pentru a reabilita integral secţia de Psihiatrie", a conchis Tiberiu Tătaru.

26-10-2015
Tip
Stiri interne