Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/24/2020
Data stire

Gorj: Necesar de personal medical la cabinetele scolare din municipiul Targu-Jiu


Autor: elena

Un numar de sapte posturi sunt vacante, in prezent, la nivelul unitatilor de invatamant din municipiul Targu-Jiu, urmand ca in perioada urmatoare sa fie vacantate inca trei.

Seful Directiei Publice de Patrimoniu din cadrul Primariei Targu-Jiu, Constantin Farta, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca, la ora actuala, in municipiu exista opt cabinete medicale destinate elevilor, din care unul este stomatologic, acestea fiind deservite de 33 de angajati.

Dintre acestia, 25 sunt asistenti medicali, iar opt medici, la care se mai adauga trei mediatori. Personalul este insa insuficient, actualii asistenti si medici intampinand greutati in desfasurarea activitatii dat fiind numarul foarte mare de elevi si prescolari din oras.

"Sistemul de blocare al posturilor ne ingreuneaza activitatea. Personalul medical e tot mai putin si nu se pot face angajari. Pentru circa 24.000 de elevi si prescolari din municipiu nu se poate desfasura activitatea cu un numar de sapte posturi vacante, carora li se mai adauga si cele trei ale persoanelor care solicitat sa se pensioneze. Am facut solicitari pentru deblocarea posturilor inca de acum doua luni. Investim foarte mult in aceste cabinete si mai avem nevoie de medici si asistente. Nu putem spune ca functionam deficitar deoarece asiguram actul medical pentru toate scolile, dar cu greu, personalul avand un volum mult prea mare de munca", a precizat Constantin Farta.

Acesta a mentionat ca personalul care ar putea fi angajat pe posturile vacante ar putea fi distribuit in unitatile din nordul si sudul municipiului.

30-06-2011
Tip
Stiri interne
Sursa