Termen cautat
Tip stire
E.g., 04/03/2020
Data stire

Gorj: Proiect pentru interzicerea comercializarii etnobotanicelor in Targu-Jiu


Autor: elena

Consilierii locali au aprobat, luni, cu unanimitate de voturi, un proiect de hotarare care prevede interzicerea comercializarii plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice si psihotrope in municipiul Targu-Jiu.

Potrivit proiectului de hotarare, pe raza municipiului Targu-Jiu se interzice comercializarea, depozitarea, fabricarea, distributia, detinerea, oferirea, transmiterea, achizitionarea, producerea, intermedierea si utilizarea plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice si psihotrope de orice fel, care aduc atingere dezvoltarii fizice si morale a tinerilor sau pun in pericol viata si sanatatea populatiei, ordinea si linistea publica, altele decat cele al caror regim juridic este reglementat prin legislatia in vigoare. Interdictia se aplica si oricaror derivati, compusi sau amestecuri continand una sau mai multe plante si substante halucinogene, indiferent de procentul in care se regaseste substanta activa, de starea fizica in care s e afla, de modul de divizare in unitati de administrare disimulate, falsificate sau contrafacute, precum si a celor care au o alta destinatie de utilizare decat cea pentru care sunt etichetate spre a fi comercializate.

'De la intrarea in vigoare a prezentei hotarari, detinatorii din municipiul Targu-Jiu sunt obligati sa distruga, pe cheltuiala lor si fara afectarea mediului inconjurator, toate stocurile de plante, substante si preparate de natura etnobotanicelor. Cei care nu vor respecta prevederile proiectului vor fi sanctionati cu amenda cuprinsa intre 1.500 lei si 2.500 lei. Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se face de catre agenti din cadrul Politiei Locale', a precizat primarul Florin Carciumaru.

In urma cu aproximativ doua saptamani, politistii locali au descoperit un magazin care comercializa substante etnobotanice. Acesta era amplasat la cateva sute de metri de Spitalul Judetean de Urgenta din oras si oferea spre vanzare pliculete etichetate cu ingrasamant de plante. Societatea respectiva a primit o amenda de 400 de lei si a fost inchisa pana la intrarea in legalitate, cazul fiind preluat de organele de specialitate.

01-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa