Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/21/2020
Data stire

Gorj: Spitalul Orasenesc Turceni nu poate infiinta compartimentul de primiri urgente din lipsa de medici


Autor: elena

Conducerea Spitalului Orăşenesc Turceni nu poate înfiinţa în incinta unităţii compartimentul de primiri urgenţe din cauza lipsei personalului medical de specialitate, cu toate că Ministerul Sănătăţii a aprobat crearea respectivului centru.

Potrivit directorului unităţii spitaliceşti, Dragoş Haţeganu, după obţinerea aprobării de înfiinţare a purtat discuţii cu mai mulţi medici care ar putea să lucreze la compartimentul de primiri urgenţe, majoritatea punând problema navetei pe care ar trebui să o facă de la cele mai apropiate oraşe.

Momentan, urgenţele din oraş sau din comunele învecinate arondate sunt primite la camera de gardă, fiind trimise ulterior către alte spitale mai mari.

"Ne-am poticnit în ultimul moment tocmai din această problemă, că nu găsim medici care să vină să lucreze în compartimentul de primiri urgenţe. Până nu o să avem medici angajaţi, nu putem funcţiona. Am făcut multe demersuri de la obţinerea aprobării şi am vorbit cu câţiva medici de urgenţă pe care am încercat să îi conving să vină să lucreze aici. Este vorba de navetă, sunt 60 de kilometri dus şi 60 întors. Pentru un medic care face navetă zilnic cu maşina proprie este o cheltuială substanţială lunară", a spus Dragoş Haţeganu.

Primarul oraşului Turceni, Dumitru Gâlceavă, a declarat vineri pentru AGERPRES că, în urma discuţiilor purtate cu managerul spitalului, s-a luat decizia ca administraţia locală să asigure locuinţe de serviciu pentru medicii care vor veni să lucreze acolo, existând posibilitatea ca şi o parte din navetă să fie decontată.

"Am vorbit cu managerul spitalului şi am decis să facem ceva pentru ca medicii să nu mai fugă de Spitalul Turceni. Vom asigura locuinţe de serviciu pentru cei care vor veni să lucreze la unitate sau vom asigura şi o parte din navetă Craiova - Turceni sau Târgu Jiu - Turceni, depinde de unde vor veni medicii. Trebuie să facem ceva pentru ca cetăţenii să beneficieze de cele mai bune servicii medicale şi să nu mai fie nevoiţi să meargă la alte spitale aflate la zeci de kilometri distanţă", a afirmat Dumitru Gâlceavă.

30-01-2015
Tip
Stiri interne