Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/01/2020
Data stire

Gorj: Zeci de copii internati in spital din cauza unui rotavirus


Autor: elena

Câteva zeci de copii sunt internaţi în prezent în secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu cu manifestări digestive, cadrele medicale încercând să identifice cauza îmbolnăvirilor, a declarat joi medicul Elena Popescu.

Potrivit şefului secţiei Pediatrie, medicii au suspiciuni că ar fi vorba despre un rotavirus care provoacă astfel de afecţiuni digestive.

'Sunt internaţi în secţia noastră copii cu manifestări digestive, preponderent cu vărsături, fără alte simptome în afară de deshidratarea pe care o antrenează vărsăturile. Se prezintă în special sâmbăta şi duminica în număr de 30-40 de copii, weekend-ul trecut am avut chiar şi 60 de copii. Mare parte din ei au rămas internaţi pentru a beneficia de tratament de specialitate. Bănuim că este vorba despre un rotavirus, se instituie tratament simptomatic şi cu recomandări dietetice, perfuzii", a spus Elena Popescu.

Ea a mai menţionat că nu există pericolul ca micuţii să ia virusul din spital deoarece saloanele sunt dezinfectate şi curăţate după fiecare externare.

22-10-2015
Tip
Stiri interne