Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Gratiela Gavrilescu (ALDE) ii cere demisia ministrului Sanatatii


Autor: elena

Deputatul ALDE Graţiela Gavrilescu îi solicită demisia ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, pentru modul în care a gestionat situaţia copiilor cu sindrom hemolitic-uremic.

'Au trecut mai bine de 10 zile de la izbucnirea crizei copiilor infectaţi cu - se pare?! - bacteria E-coli, zile în care starea sănătăţii acestora s-a agravat. Din păcate, doi dintre micuţii pacienţi nu au putut fi salvaţi, iar pentru ceilalţi - prognosticul medicilor este rezervat, boala având o evoluţie extrem de agresivă. Tinerii părinţi din toată ţara deja se tem pentru sănătatea copiilor lor, neştiind care a fost sursa de contaminare de care ar trebui să se ferească. Doi nou-născuţi decedaţi şi alţi 10 - în stare foarte gravă - din cauze încă necunoscute reprezintă o situaţie extrem de periculoasă, o situaţie de criză care vă depăşeşte!", susţine Graţiela Gavrilescu într-un comunicat al ALDE transmis marţi AGERPRES.

Ea îi adresează şi o serie de întrebări ministrului Sănătăţii, legate de măsurile care, în opinia sa, nu au fost luate.

'De ce nu aţi declanşat alerta epidemiologică? Cine coordonează celula de criză? De ce nu aţi anunţat populaţia ce măsuri suplimentare ar trebui să ia pentru a preveni îmbolnăvirile? Şi, mai ales, cine sau ce vă opreşte, dacă simţiţi că nu puteţi controla şi coordona această situaţie de criză, să apelaţi la omologii dumneavoastră de peste hotare, care ne-ar putea veni în ajutor? Oare aceşti copii, care depind de noi sută la sută, nu merită toată atenţia dumneavoastră?", spune Gavrilescu.

Deputatul ALDE critică unele afirmaţii făcute de Patriciu Achimaş-Cadariu. "Cine vă dă dumneavoastră dreptul să ne reproşaţi că "ventilăm emoţional", în contextul în care aveţi responsabilitatea morţii din cauze necunoscute a doi nou-născuţi şi a sorţii altor 10, aflaţi, din aceleaşi cauze necunoscute, pe ventilaţie artificială şi dializă?", afirmă Gavrilescu.

Ea îi transmite ministrului Sănătăţii să se retragă la Cluj "prin demisie, cât încă nu este prea târziu!".

'Lăsaţi portofoliul liber pentru un înlocuitor competent, de urgenţă!", adaugă Gavrilescu.

Nu în ultimul rând, ea face un apel la premierul Dacian Cioloş pentru rezolvarea situaţiei. "Contez pe autoritatea dumneavoastră şi pe experienţa pe care o aveţi pentru a debloca ancheta epidemiologică şi a face toate demersurile pentru identificarea şi stingerea focarului", mai afirmă deputatul ALDE.

16-02-2016
Tip
Stiri interne