Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/27/2021
Data stire

Guvernul a aprobat 70 de posturi la Spitalul "Marie Curie" pentru functionarea sectiei de chirurgie cardio-vasculara


Autor: elena

Guvernul a aprobat, la inceputul sedintei de miercuri, la propunerea Ministerului Sanatatii, suplimentarea cu 70 de posturi a schemei de personal de la Spitalul pentru Copii "Marie Curie" din Bucuresti in vederea operationalizarii sectiei de chirurgie cardiovasculara.

"Vreau sa apreciez efortul ministrului Sanatatii, Ladislau Ritli, de a rezolva o problema punctuala de la Spitalul de Copii Marie Curie din Bucuresti (...) Ideea este urmatoare: cu banii pe care ii platim in strainatate pentru a opera unul sau doi copii putem realiza aici sute de operatii, ca sa nu vorbesc de mai multe pentru ca avem tehnologia, avem profesori capabili, avem expertiza de specialitate, este doar o chestiune de organizare pe o componenta ce aduce beneficii sistemului medical", a spus premierul Emil Boc.

De asemenea, ministrul Ritli a aratat ca la Spitalul Marie Curie s-au asigurat deja spatiile si aparatura extrem de performanta pentru functionarea acestei noi sectii, fiind gasiti si specialistii care vor deservi compartimentul.

"Aparatura este extrem de performanta, am gasit doi chirurgi de chirurgie cardiovasculara care intentioneaza sa vina la noi, cardiologi, specialisti de terapie intensiva si sper ca intr-o perspectiva foarte apropiata putem sa demaram. Evident, costul unei operatii este incomparabil mai mic decat in strainatate", a evidentiat ministrul Sanatatii.

El a mai precizat ca din cele 70 de noi posturi, sapte vor fi de medici specialisti.

Cazul sectiei de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul "Marie Curie" a fost semnalat in ultimele luni de presa, in conditiile in care s-a achizitionat din donatii si fonduri publice aparatura necesara de 3,5 milioane de euro, s-a amenajat sectia in cadrul unitatii medicale, insa nu s-a inceput activitatea din cauza lipsei de personal.

Conducerea spitalului a solicitat Ministerului Sanatatii deblocarea schemei de personal pentru a putea asigura functionarea acestei sectii, a carei infiintare pentru a se salva vietile nou-nascutilor cu malformatii la inima a fost recomandata insistent in ultimii ani si de regretatul profesor Alexandru Pesamosca, supranumit "Ingerul Copiilor".

Statisticile arata ca anual se nasc peste 1.500 de copii cu malformatii la inima, iar acestia nu pot fi operati in prezent decat intr-un spital din Targu Mures, unde nu pot fi efectuate decat circa 200 de operatii anual.

28-09-2011
Tip
Stiri interne
Sursa