Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/29/2020
Data stire

Harghita: Azilul de noapte din Miercurea Ciuc, pregatit sa primeasca persoane fara adapost


Autor: elena

Azilul de noapte din Miercurea Ciuc este pregătit să primească persoanele fără adăpost, dacă temperaturile vor scădea foarte mult.

Şefa Serviciului Social al Primăriei Miercurea Ciuc, Kover Katalin, a declarat pentru AGERPRES că în adăpostul de noapte locuiesc permanent 24 de persoane, care cotizează lunar, în funcţie de veniturile pe care le au.

Potrivit sursei citate, este vorba de persoane care, din diverse motive au rămas fără locuinţe, pensionari de boală sau chiar pasionaţi de jocuri de noroc.

Întrucât la Miercurea Ciuc iarna este foarte geroasă, au fost ani în care numărul de locatari ai adăpostului de noapte s-a dublat.

Kover Katalin a spus că pe lângă cele 24 de persoane cu care Primăria are încheiat un contract de cazare, azilul mai poate primi încă 40 de persoane. Cei care înnoptează pe perioada iernii primesc o saltea şi pot dormi la căldură.

Potrivit regulamentului, persoanele care apelează la serviciile acestui aşezământ pot sta trei luni gratis, după care trebuie să cotizeze, în funcţie de veniturile pe care le au. De asemenea, nimeni nu poate înnopta aici dacă se află sub influenţa băuturilor alcoolice.

'Pe perioada de iarnă îi primim pe toţi să înnopteze, dar principala condiţie este aceea de a nu se afla sub influenţa alcoolului. Au fost cazuri, în iernile trecute, când jandarmii ne-au adus persoane fără adăpost aduse din diverse locuri şi pe cei care erau în stare de ebrietate i-am trimis la spital pentru că, în mod evident, este vorba de persoane bolnave', a explicat Kover Katalin.

03-12-2014
Tip
Stiri interne