Termen cautat
Tip stire
E.g., 12/16/2019
Data stire

Harghita: Primul caz de gripa cu virus A/H1N1 din acest an in judet


Autor: elena

Primul caz de gripa cu virusul A/H1N1, din acest an, din judetul Harghita, a fost confirmat la o femeie, care este internata in prezent la Targu Mures.
Medicul-sef de la Departamentul de Supraveghere a Sanatatii Publice din cadrul DSP Harghita, Cornelia Miron, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ca este vorba despre o femeie din zona Toplita, la care s-a confirmat, prin analize de laborator, infectarea cu virusul A/H1N1.

Medicii de la Toplita au trimis-o pe bolnava la Targu Mures, care se afla mai aproape decat Miercurea Ciuc, femeia fiind internata in prezent la Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta din Targu Mures.

Pe de alta parte, dr. Cornelia Miron a precizat ca se inregistreaza o scadere a numarului de viroze si pneumonii, in ultima perioada.

Datele statistice arata ca saptamana trecuta s-au diagnosticat 1.340 de infectii acute ale cailor respiratorii superioare, din care 14 au necesitat internare, si 224 de pneumonii, dintre care 20 au avut nevoie de spitalizare. Dr. Miron a explicat ca numarul imbolnavirilor este in scadere.

Anul trecut, in Harghita s-au inregistrat peste 100 de cazuri de gripa noua, printre cei infectati numarandu-se si cadre didactice, politisti, pompieri sau copiii unor medici.

30-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa