Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/27/2020
Data stire

Harghita: Specialisti in educatia persoanelor cu sindrom Down, instruiti la Miercurea Ciuc


Autor: elena

Un numar de 45 de specialisti in educatie persoanelor cu sindrom Down, din intreaga tara, participa, joi si vineri, la Miercurea Ciuc, la un curs organizat in cadrul unui proiect european, care are ca scop dezvoltarea competentelor matematice, fara de care acesti bolnavi nu pot avea o viata normala.

Potrivit unui comunicat al Centrului Educational Soros, din Miercurea Ciuc, care este partener in proiect, specialistii in educatia persoanelor cu sindrom Down sunt din 13 judete ale tarii si din municipiul Bucuresti.

Instruirea se face atat in romana cat si in maghiara, iar lectori sunt doi specialisti care si-au insusit metodologia speciala nou elaborata pentru dezvoltarea competentelor matematice, la un curs organizat in Austria.

Actiunea se desfasoara in cadrul proiectului "Yes, we Can", finantat de Comisia Europeana si care are ca scop dezvoltarea competentelor matematice ale persoanelor care sufera de sindrom Down.

Se doreste dezvoltarea si introducerea unei noi metodologii speciale, bazate pe cele mai noi rezultate stiintifice din domeniul cercetarii creierului.

In cadrul proiectului s-a elaborat, pana acum, un manual metodologic, un DVD educational si o "cutie matematica", care contine peste 100 de piese geometrice si figurine din lemn. Aceste produse au fost fi distribuite gratuit participantilor la curs.

Potrivit sursei citate, in Europa traiesc circa 700 000 de persoane care au fost diagnosticate cu sindromul Down, iar pentru ele dobandirea unor competente matematice de baza este necesara pentru a avea o viata cat mai autonoma.

Parteneri ai proiectului mentionat mai sunt, in afara de Centrul Educational Soros din Miercurea Ciuc, asociatii care se ocupa de educatia copiilor cu sindrom Down din Austria, Cehia, Danemarca, Germania si Italia.

31-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa