Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/01/2020
Data stire

Harghita:Voluntarii Crucii Rosii au acordat, in iulie si august, primul ajutor unui numar de peste 3.500 de persoane


Autor: elena

Voluntarii Crucii Roşii Harghita au acordat primul ajutor, în lunile iulie şi august, unui număr de peste 3.500 de persoane, care participau la diferite evenimente şi au avut probleme medicale.

Directoarea Crucii Roşii Harghita, Zsigmond Eva, a declarat pentru AGERPRES că cei 28 de voluntari specializaţi în acordarea primului ajutor au avut o vară plină, fiind prezenţi la toate taberele de vară, manifestările culturale sau sărbătorile satelor unde au fost invitaţi.

Cele mai multe cazuri în care voluntarii au intervenit au fost înţepăturile de insecte, hipertensiunea arterială sau lipotimiile. După acordarea primului ajutor, dacă a fost cazul, pacienţii au fost preluaţi de serviciile medicale de urgenţă şi transportaţi la spital.

Zsigmond Eva a precizat că toţi voluntarii care au acordat primul ajutor la evenimentele care au avut loc pe timpul verii sunt absolvenţi ai unor cursuri de specialitate, fac parte din detaşamentele de intervenţie ale organizaţiei, iar unii dintre ei chiar sunt cadre medicale, având la activ sute de ore de acordare a primului ajutor.

Directoarea Crucii Roşii Harghita, Eva Zsigmond, consideră că este o responsabilitate morală a fiecărui cetăţean să aibă o minimă pregătire pentru acordarea corectă a primului ajutor, pentru a sări în ajutorul semenilor, atunci când situaţia o impune.

'Niciodată nu o să-ţi ierţi dacă în faţa ta se prăpădeşte un membru al familiei, un prieten drag, o simplă cunoştinţă sau chiar un necunoscut, pentru că tu nu ai ştiut să-i acorzi primul ajutor. Crucea Roşie Harghita organizează cursuri de prim ajutor, cu acordarea de diplome recunoscute la nivel european, şi nu de puţine ori s-a întâmplat ca la aceste cursuri să vină persoane care au trecut printr-o astfel de întâmplare tragică, în care nu au ştiut să-i ajute pe cei dragi, care aveau probleme medicale', a spus Eva Zsigmond.

De altfel, Crucea Roşie Harghita derulează, de mai mulţi ani şi un program intitulat 'Păpuşa mea este bolnavă', în cadrul căruia copiii de la grădiniţă şi din clasele I - IV sunt familiarizaţi cu măsurile de prim-ajutor.

25-09-2015
Tip
Stiri interne