Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/23/2020
Data stire

Hunedoara: Ambulantele SMURD vor consuma mai putin cu ajutorul filtrelor inventate de Corneliu Birtok-Baneasa


Autor: elena

Ambulantele SMURD din judetul Hunedoara vor avea montate filtre de aer speciale cu ajutorul carora vor avea un consum de carburant redus cu peste 10%, echipamentele fiind inventate de inginerul Corneliu Birtok-Baneasa si premiate la mai multe saloane internationale de inventica.

Proiectul a fost initiat de Consiliul Judetean Hunedoara si se refera la ambulantele care fac parte din patrimoniul Asociatiei Salvital, care gestioneaza patrimoniul SMURD in judetul Hunedoara.

Implementarea filtrelor de aer pe masinile de prim ajutor se va face gratuit, la initiativa Asociatiei Corneliu Group, al carei presedinte este inventatorul Corneliu Birtok-Baneasa.

'Consider ca a venit timpul ca si eu sa pot oferi ceva comunitatii. Ma bucur ca pot implementa acest proiect-pilot, primul de acest fel in domeniul public. Voi face aceasta implementare, care nu implica niciun fel de costuri din partea Consiliului Judetean Hunedoara, in semn de multumire fata de sprijinul pe care l-am primit din partea autoritatilor locale atunci cand am avut nevoie de ajutor pentru a participa la diverse saloane de inventica internationale', a declarat luni, pentru AGERPRES, inventatorul din Deva.

Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot, a afirmat ca filtrele inventatorului din Deva sunt deja instalate pe mai multe autovehicule de serviciu ale institutiei administrative, pentru a reduce consumul de carburant.

'Avem o colaborare mai veche cu inginerul Corneliu Birtok-Baneasa, iar masinile institutiei sunt prevazute cu filtrele de aer inventate de acesta. Suntem foarte multumiti de efectele acestora si dorim sa extindem aceasta colaborare. Vrem sa aratam tuturor ca acest om, care a obtinut atatea premii internationale, merita respectul si noi, cei din judetul Hunedoara, dorim sa fim primii beneficiari ai produselor sale', a afirmat Molot.

Filtrele speciale de aer vor fi montate pe ambulantele care au iesit din perioada de garantie oferita de producator, in acest fel respectandu-se si conditiile contractuale la care Asociatia Salvital s-a obligat atunci cand a achizitionat masinile pentru SMURD.

28-04-2014
Tip
Stiri interne