Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/21/2020
Data stire

Hunedoara: Amenzi de peste 45.000 de lei aplicate comerciantilor de etnobotanice


Autor: elena

Doua firme hunedorene care comercializeaza produse din categoria etnobotanicelor au fost sanctionate de echipele mixte de control coordonate de Prefectura Hunedoara cu amenzi care totalizeaza 45.500 de lei, iar activitatea acestora a fost suspendata pentru trei luni, a declarat, joi, prefectul judetului Hunedoara, Attila Dezsi.

Abaterile descoperite la aceste societati comerciale au fost constatate in luna martie de catre reprezentanti ai Politiei, Protectiei Consumatorului, Garzii Financiare si Directiei Agricole, cu prilejul a doua actiuni de control complexe efectuate in Deva si Petrosani.

'Primul efect al acestor controale pe care le-am facut a fost scaderea la zero a cazurilor de pacienti internati in spital din cauza consumului de produse etnobotanice. Este rezultatul pe care ni l-am dorit pentru ca cei mai afectati de acest consum au fost tinerii cu varsta cuprinsa intre 16 si 22 de ani. De trei saptamani nu mai avem internat in spital nici macar un singur pacient care a consumat produse etnobotanice, fata de o medie de trei pana la cinci internari pe saptamana', a spus prefectul judetului Hunedoara, in cadrul unei conferinte de presa comune la care au fost prezenti sefii Inspectoratului de Politie Judetean si al Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate.

Potrivit autoritatilor, din monitorizarile efectuate pana acum s-a constatat ca exista intelegeri intre consumatori si cei care detin magazinele de vise in ceea ce priveste accesul in incinta spatiilor comerciale. Ei comunica prin telefon sau se folosesc de un cod atunci cand se afla la usa inchisa a magazinului de etnobotanice.

In vederea prevenirii consumului de etnobotanice in randul elevilor din judetul Hunedoara, Inspectoratul de Politie Judetean va desfasura in perioada aprilie - decembrie o campanie de informare a tinerilor cu titlul 'Stop joc! Visul s-a terminat!', actiunea fiind prevazuta sa se deruleze in parteneriat cu Inspectoratul Scolar, Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala si Centrul de Prevenire, Consiliere si Evaluare Antidrog.

31-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa