Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/21/2019
Data stire

Hunedoara: Consiliul Judetean este dispus sa se judece cu Ministerul Sanatatii


Autor: elena

Consiliul Judetean (CJ) Hunedoara se va adresa instantei de contencios-administrativ in cazul in care Ministerul Sanatatii isi va mentine pozitia de a inchide Centrul de Sanatate din orasul Calan, cu toate ca autoritatile locale si judetene au fost de acord cu transferul acestuia in subordinea Spitalului Judetean de Urgenta Deva, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele CJ Hunedoara, Mircea Molot.

In opinia sa, decizia Ministerului Sanatatii prin care se prelungesc contractele dintre unitatile sanitare si Casa de Asigurari de Sanatate pana la 1 iunie ar trebui sa fie aplicata si in cazul Centrului de Sanatate Calan.

''Daca Ministerul Sanatatii isi mentine decizia de a inchide Centrul de Sanatate din orasul Calan si nu va prelungi durata contractului unitatii sanitare cu Casa de Asigurari de Sanatate pentru inca doua luni, ne vom adresa instantei de contencios-administrativ'', a spus presedintele CJ Hunedoara.

El a mentionat ca, potrivit unei hotarari de Guvern, Centrul de Sanatate din Calan ar urma sa fie desfiintat de la 1 aprilie, cu toate ca autoritatile locale au fost de acord ca acesta sa functioneze ca o sectie externa a Spitalului Judetean de Urgenta Deva, in subordinea caruia a fost transferat si managementul unitatii sanitare.

Presedintele CJ Hunedoara sustine ca Ministerul Sanatatii a fost informat in februarie despre actiunile autoritatilor locale si ca a primit asigurari potrivit carora transferul de responsabilitate in cazul Centrului de Sanatate Calan va fi avizat de ministrul Cseke Attila.

''Stam din 21 februarie cu un proiect de hotarare de Guvern prin care solicitam sa fie aprobat transferul managementului de la Calan la spitalul din Deva. Nu am primit niciun raspuns. Vreau sa-i linistesc insa pe cei 20.000 de oameni din zona orasului Calan si sa le transmit ca vom face comasarea intre Centrul de Sanatate si Spitalul Judetean de Urgenta Deva. Vom deschide la Calan o sectie externa a Spitalului Judetean de Urgenta'', a afirmat Mircea Molot.

Potrivit acestuia, intentia Ministerului Sanatatii de transformare a Centrului de Sanatate Calan in camin de batrani nu tine cont de realitatile din zona, un centru pentru persoanele varstnice fiind deschis in localitatea apropiata, Bretea Strei.

30-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa