Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/24/2020
Data stire

Iasi: Ancheta interna la spitalul 'Sfanta Maria' in urma decesului unui baiat de opt ani


Autor: elena

Conducerea Spitalului de pediatrie "Sfanta Maria" din Iasi a demarat o ancheta interna dupa ce un baiat de opt ani, din comuna Dagata, a murit.

Copilul era internat de 19 zile la Spitalul "Sfanta Maria" din Iasi, timp in care medicii au constatat ca are o infectie la gat, apoi otita, si a fost operat de peritonita.

Dupa interventia chirurgicala, starea copilului s-a inrautatit si in cele din urma a murit.
Parintii copilului spun ca in perioada spitalizarii medicii l-au tratat in mod superficial si l-au tratat pentru boli pe care nu le avea.

"Duminica, baiatul a murit in urma unui stop cardio-respirator si a unei artrite. Abia dupa ce a murit, medicii mi-au spus ca avea ficatul distrus", a declarat presei mama copilului.

De cealalta parte, medicii sustin ca baiatul figura de mai multi ani in evidentele spitalului din cauza unei afectiuni autoimune.

"Copilul era in evidentele spitalului de ani buni din cauza unei afectiuni autoimune cu evolutie cronica. A avut repetate internari, mai ales in ultimii trei ani, timp in care au aparut complicatii si repetate recaderi. In cursul ultimei internari, pe fondul bolii de baza, pe fondul deficitului imun, pe fondul hipotrofiei ponderale importante, pacientul a prezentat complicatii cu evolutie nefavorabila in ciuda tratamentului si a efortului echipelor medicale ale spitalului", a declarat, pentru AGERPRES, medicul Mihaela Fermesanu, seful UPU din cadrul Spitalului de pediatrie "Sfanta Maria".

Ea a mentionat ca, desi familia copilului nu a depus nicio plangere la spital sau la Colegiul Medicilor, conducerea spitalului s-a autosesizat si a demarat o ancheta interna.

"Rezultatul anchetei va fi cunoscut abia in cursul saptamanii viitoare", a precizat dr. Fermesan.

30-06-2011
Tip
Stiri interne
Sursa