Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/23/2021
Data stire

Iasi: Facultatea de Medicina Dentara a UMF 'Gr.T.Popa', beneficiara a unor proiecte europene


Autor: elena

Un centru de simulare stomatologica, unic in tara, va fi inaugurat in cursul anului 2011, la Facultatea de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iasi, in urma implementarii a doua proiecte europene.

Prof.univ.dr Norina Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara, a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca primul proiect vizeaza 'Adaptarea ofertei invatamantului universitar medical dentar la nevoile pietei muncii si ale societatilor bazate pe cunoastere', Axa proiritara 1 'Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere', Domeniul majoritar de interventie 1.2 'Calitatea invatamantului superior', cofinantat din Fondul Social European prin programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2009, conform programului POSDRU.

'Obiectivul general al proiectului vizeaza cresterea relevantei si compatibilitatii programelor de studii universitare de licenta in raport cu cerintele pietei muncii si cu schimbarile induse de societatea cunoasterii prin dezvoltarea de noi curricule si ameliorarea cadrului intern de asigurare a calitatii in institutii de invatamant superior de medicina dentara la nivel multiregional', a spus prof.univ.dr. Norina Forna.

In cadrul primului proiect, 18 specialisti vor lucra la elaborarea platformelor, a atlaselor si a unor biblioteci de tip e-learning pentru modernizarea proceselor de predare-invatare pentru 1.250 de studenti inscrisi in sistemul de invatamant superior medical dentar.

Vor fi abordate cursuri de Odontologie, Parodontologie, pentru anii V si VI, Chirurgie oro-maxilo-faciala, pentru anul V, Endodontie - pentru anul IV, Clinica terapiei edentatiei partial intinse- anul VI, Implantologie-anul VI, proteze maxilo faciale -anul VI, anesteziologie-anul III, urgente in medicina dentara-anul VI.

In ceea ce priveste al doilea proiect, acesta vizeaza 'Stagii de pregatire practica pentru integrarea rapida pe piata muncii a studentilor specialisti in medicina dentara, AXA PRIORITARA 2 Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii, 2.1 Tranzitia de la scoala la o viata activa', finantat de Fondul Social European prin programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-20013, conform contractului POSDRU.

'Obiectivul general al proiectului vizeaza facilitarea la procesul d einsrtie pe piata muncii a studentilor inscrisi in invatamantul superior de medicina dentara prin organizarea de programe de stagii inovatoare de pregatire practica cu materiale suport TIC (Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor) in cadrul initiativelor de diversificare a parteneriatelor interinsititutionale', a precizat prof.univ.dr Norina Forna.

In cadrul celor doua proiecte UMF 'Gr.T.Popa' Iasi va avea ca parteneri Universitatea Ovidius din Constanta, UMF Carol Davila din Bucuresti, Asociatia Shotron din Bucuresti, Asociatia dentara romana pentru educatie din Iasi, Johann Wolfgang Goethe Universitat din Frankfurt, respectiv, UMF din Targu Mures, UMF Iuliu Hateganu din Cluj Napoca, Societatea romana de reabilitare orala din Iasi, SC Softwin SRL din Bucuresti.

30-09-2010
Tip
Stiri interne
Sursa