Termen cautat
Tip stire
E.g., 07/10/2020
Data stire

Iasi: Maternitatea Elena Doamna a fost intabulata ca unitate de utilitate publica


Autor: elena

Terenul si cladirile in care functioneaza Maternitatea Elena Doamna din Iasi nu mai pot fi retrocedate intrucat aceasta unitate medicala a fost intabulata ca fiind spatiu de utilitate publica, a declarat, miercuri, in plenul sedintei Consiliului Judetean, managerul institutiei, Emil Anton.

Directorul Maternitatii Elena Doamna a declarat in timpul sedintei Consiliului judetean sustinuta, pentru prima oara, in teritoriu, in comuna Halaucesti, ca retrocedarea celor 9.800 de teren si imobile in care functioneaza unitatea medicala nu se mai poate face pentru ca in luna iunie aceasta a fost intabulata, conform legislatiei, ca spatiu public.

'Nu exista o decizie definitiva si irevocabila, asa ca legea ne permite sa intabulam terenul si cladirile. Cei care au solicitat retrocedarea pot solicita despagubiri in instanta', a declarat presei Emil Anton, managerul Maternitatii Elena Doamna.

Acesta sustine ca pe viitor doreste sa reabiliteze cladirile pentru ca maternitatea sa functioneze la standarde europene insa presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, nu exclude posibilitatea mutarii in alt spatiu.

'In cazul in care se va constata ca reabilitarea imobilului va costa mult, luam in calcul constructia unui spital nou in curtea Spitalului de Pediatrie Sfanta Maria', a declarat presei Cristian Adomnitei.

Imobilele maternitatii Elena Doamna, din Iasi, au fost revendicate in 2003 de membrii comunitatii evreiesti pentru ca pana in 1948 aici a functionat un spital si o maternitate evreiasca. Pana acum, instanta de judecata nu a dat nicio sentinta definitiva si irevocabila in acest caz de retrocedare.

26-09-2012
Tip
Stiri interne
Sursa