Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/26/2019
Data stire

Iasi: Peste 40 de cazuri de gripa cu virus A/H1N1 confirmate in judet de la inceputul anului


Autor: elena

Specialistii Institutului Cantacuzino au anuntat confirmarea, la Iasi, a alte doua cazuri de gripa de tip A/H1N1, au declarat, miercuri, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi, numarul persoanelor diagnosticate cu acest virus ajungand la 42.

Marius Voicescu, purtatorul de cuvant al DSP Iasi, a declarat ca, in ultima saptamana, doua femei, de 29 si 42 de ani, au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul gripei noi.

"Probele au fost recoltate de medicii de familie, iar tratamentul a fost urmat la domiciliu, fiind evolutii usoare ale bolii", a explicat Marius Voicescu.
Purtatorul de cuvant al DSP sustine ca, de la inceputul anului 2011, la Iasi au fost confirmate 42 de cazuri de gripa cu virus A/H1N1.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste virozele respiratorii, in ultima saptamana s-a constatat in continuare o scadere a acestora, conform statisticii oferite de Compartimentul de Epidemiologie a Bolilor Transmisibile.

Aceleasi statistici arata ca, in judetul Iasi, saptamana trecuta s-au inregistrat 7.310 de cazuri de viroze, cu 440 mai putine fata de saptamana anterioara.

De asemenea, in cazul pneumoniilor, se inregistreaza o usoara scadere, cu 73 de cazuri fata de saptamana anterioara cand au fost diagnosticate 1.905 persoane cu o astfel de boala.

30-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa