Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/01/2020
Data stire

Iasi: Sase studenti au inceput anul universitar pe patul de spital


Autor: elena

Un numar de sase studenti au ajuns la Spitalul Clinic de Urgente Sfantul Ioan din Iasi, in prima zi de deschidere a anului universitar 2010-2011, printre acestia fiind si doi tineri din orasul Targu-Frumos, victime ale unui accident rutier care a avut loc in dreptul localitatii Letcani.

Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unitatii de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgente Sf. Ioan, a precizat ca patru dintre acestia acuzau afectiuni digestive, iar alti doi studenti, in varsta de 21 de ani si, respectiv, 24 de ani, sustin ca au fost victimele unui accident rutier pentru ca se grabeau sa ajunga in Iasi pentru a lua parte la festivitatile de deschidere a anului universitar.

'Pacientii sunt politraumatizati, cu traumatism cranio-cerebral, toracico-abdominal si de membre. Ei au fost evaluati si stabilizati in echipa de trauma de la UPU', a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU.

Studentii Universitatii Alexandru Ioan Cuza si ai Universitatii de Medicina Grigore T. Popa au luat parte luni la festivitatile de deschidere a anului universitar 2010-2011.

Spre deosebire de anii anteriori, din anul universitar 2010-2011 la UMF Iasi activitatea didactica se va reduce de la 30 de saptamani pe an la 28, iar numarul orelor dintr-o saptamana se va diminua de la 30 la 28. De asemenea, studentii vor face patru saptamani de practica de vara, cu sapte zile in plus fata de anii anteriori.

Evaluarile cat si restantele studentilor vor fi sustinute in luna iulie, iar in luna septembrie se va face repartizarea taxa-buget. Studentii care beneficiaza de burse Erasmus vor avea o sesiune speciala pentru sustinerea examenelor care nu pot fi echivalate.

28-09-2010
Tip
Stiri interne
Sursa