Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/22/2020
Data stire

Ibuprofenul ar putea reduce riscul de a dezvolta boala Parkinson


Autor: elena

Consumul regulat de ibuprofen sau de alte medicamente anti-inflamatoare ar putea reduce semnificativ riscul de a dezvolta boala Parkinson, arata un studiu desfasurat de cercetatori americani, mentionat de site-ul maxisciences.com.

Revista Neurology a publicat miercuri rezultatele unei cercetari desfasurate de oameni de stiinta americani asupra legaturii dintre anti-inflamatoare si boala Parkinson.

Ei au demonstrat ca cine consuma regulat acest tip de medicamente si mai ales ibuprofen prezinta un risc mai mic sa faca boala Parkinson, afectiune neurodegenerativa cronica ce se manifesta adesea prin incetinirea vitezei in gesturi, intepenirea muschilor si tremur.

Concluziile se bazeaza pe analiza datelor medicale ale unui numar de 136.197 persoane, care au vorbit despre consumul lor de aspirina, ibuprofen sau alte anti-inflamatoare nesteroidiene. Cercetarea a durat sase ani si, in acest timp, 291 persoane au facut boala Parkinson.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca cei care consumasera ibuprofen cel putin de doua ori pe saptamana prezentau un risc cu 40% mai mic sa faca boala. Ei recomanda prin urmare ca ibuprofenul sa fie luat in considerare ca un potential agent neuroprotector impotriva bolii Parkinson.

04-03-2011
Tip
Stiri externe
Sursa