Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/24/2020
Data stire

Iesenii, informati despre importanta alimentatiei si a suplimentelor in prevenirea imbatranirii cerebrale


Autor: elena

Peste o suta de persoane au aflat vineri despre importanta alimentatiei si a suplimentelor alimentare in prevenirea imbatranirii cerebrale, in cadrul unui simpozion organizat de reprezentantii Fundatiei Ana Aslan International.

Cu acest prilej, participantii la evenimentul intitulat "Alimentele care ne distrug creierul. Si viata.

Cum trebuie sa ne hranim pentru a intarzia efectele trecerii timpului" au aflat despre "Rolul nutritiei - alimente si suplimente alimentare - in mentinerea sanatatii fizice si psihice", rolul suplimentelor alimentare ca elemente de diversificare ale dietei sanatoase cu efect in incetinirea imbatranirii, despre medicina integrativa si terapiile complementare importante in optimizarea activitatii cerebrale si calitatii vietii in procesul de imbatranire.

Conf. dr. Luiza Spiru, presedintele Fundatiei Ana Aslan International, sef al Departamentului de Geriatrie - Gerontologie - Gerontopsihiatrie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila", coordonator European Alzheimer's Disease Consortium pentru Romania, le-a explicat participantilor cum trebuie sa ne schimbam stilul de viata pentru a beneficia de o imbatranire frumoasa si ce inseamna "brain aging health style".

In cazul in care ne protejam creierul, inclusiv prin alimentatie, prevenim rezultatele imbatranirii cerebrale - a fost un alt subiect explicat participantilor de catre specialistii in nutritie, precum prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare Bucuresti.

25-06-2011
Tip
Stiri interne
Sursa