Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/20/2020
Data stire

Infirmiera care s-a pozat alaturi de Cotabita si cea care a realizat fotografia, concediate


Autor: elena

Infirmierei care s-a pozat alături de Gabriel Cotabiţă pe patul de spital, în timp ce cântăreţul era internat la terapie intensivă la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, şi celei care a realizat fotografia le-au fost desfăcute contractele de muncă, precizează un comunicat de presă postat pe site-ul unităţii spitaliceşti.

"În urma apariţiei în mass-media a unei poze a pacientului Cotabiţă Gabriel pe patul de spital alături de o femeie într-un halat albastru ce părea a fi angajată a spitalului, a fost constituită o comisie de cercetare a evenimentului şi totodată a fost convocat şi consiliul de etică din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti", se arată în comunicatul citat.

Comisia de disciplină a constatat, potrivit reprezentanţilor spitalului, că fotografia a fost făcută la Secţia Terapie Intensivă, "persoana ce apare în poză fiind salariată din cadrul secţiei susmenţionate - infirmiera Stanciu Maria", iar poza fiind efectuată de către o altă salariată, infirmiera Turcu Violeta.

"Având în vedere că atât la şedinţa comisiei de disciplină, cât şi la şedinţa consiliului de etică s-a constatat că au fost (afectate - n.r.) prevederile Legii nr. 46/2003 privind drepturile pacientului, fiind încălcate principiile morale şi deontologice în relaţia pacient-cadru medico-sanitar şi personal auxiliar din cadrul spitalului, precum şi că nu a fost respectată demnitatea umană, s-a dispus desfacerea contractului individual de muncă al salariatelor Stanciu Maria şi Turcu Violeta începând cu data de 01.08.2015", se menţionează în finalul comunicatului.

Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca anunţa pe 14 iulie că a suspendat contractul de muncă al unei infirmiere şi a dispus verificări, după ce aceasta s-a fotografiat pe patul de spital alături de cântăreţul Gabriel Cotabiţă, imaginile apărând în presă.

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca după ce în luna mai a suferit un stop cardio-respirator în timp ce se afla în sala de sport a unui hotel din Capitală.

28-08-2015
Tip
Stiri interne