Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/07/2020
Data stire

Institutul Cantacuzino va relua productia de vaccinuri


Autor: elena

Institutul Cantacuzino, aflat in subordinea Ministerului Sanatatii, a fost transformat, prin hotarare de Guvern, in Serviciu de interes economic general, fiindu-i alocati 10 milioane lei din Fondul de rezerva al Executivului pentru reluarea activitatii, a anuntat joi ministrul Eugen Nicolaescu, intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca astfel se indeplineste angajamentul asumat prin programul de guvernare.

Potrivit acestuia, s-a aprobat si Planul national de interventie pentru prevenirea imbolnavirii in masa a populatiei generate de eventuale epidemii si pandemii.
Ministrul a subliniat ca banii alocati Institutului nu reprezinta ajutor de stat, ci o compensatie financiara.

El a aratat ca este pentru prima data in Romania cand se acorda unui institut statutul SIEG, dar si un rol regional in preventia bolilor transmisibile.
Nicolaescu a evidentiat ca rolul institutului va creste si se va putea implica mai bine in domeniul preventiei.

Potrivit acestuia, Institutul Cantacuzino si-a inceput declinul in urma cu trei ani, odata cu retragerea autorizatiei de punere pe piata a vaccinurilor.

Ministrul a mentionat ca laboratorul de control al calitatii din institut a fost inspectat si s-au facut aprecieri pozitive, drept pentru care a demarat procedurile de acreditare.

Productia de vaccinuri la Institutul Cantacuzino are o importanta strategica. Vaccinul va fi produs la un pret mai mic, raportul vaccin de import - vaccin produs de Institutul Cantacuzino va fi de 2,5 la 1. Se vor produce 3 milioane de doze.

Ministrul a mai spus ca Institutul Cantacuzino va obtine toate acreditarile de la Agentia Nationala a Medicamentului si pentru productia de BCG, Cantastim si alte produse.

30-05-2013
Tip
Stiri interne