Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/29/2020
Data stire

Investigatii medicale gratuite pe strazile sectorului 1


Autor: elena

Peste 500 de bucuresteni si-au testat gratuit glicemia, tensiunea arteriala, pulsul si nivelul de oxigenare a sangelui pe strazile Sectorului 1 in cadrul campaniei ''Pentru sanatatea noastra'', initiata de Complexul Multifunctional ''Caraiman''.

Potrivit administratiei locale dintre persoanele care au apelat la serviciile ambulantei sociale peste 100 au fost identificate cu probleme de sanatate - 53 aveau glicemia peste limita normala, iar 55 de persoane au fost identificate cu hipertensiune arteriala.

Specialistii Complexului ''Caraiman'' au fost alaturi de cetatenii Sectorului 1 timp de trei saptamani, in diferite locuri, furnizand gratuit acestora servicii medicale de testare a glicemiei si masurarea tensiunii arteriale.

Scopul actiunii a fost acela de a informa publicul larg despre importanta deosebita a monitorizarii nivelului glicemiei si a tensiunii arteriale, in conditiile in care hipertensiunea arteriala afecteaza aproximativ un miliard de persoane pe plan mondial, iar studiile efectuate de institutiile de specialitate arata faptul ca in Romania exista aproximativ 1.250.000 de persoane care sufera de diabet, 30% dintre acestea nefiind diagnosticate.

Specialistii in medicina estimeaza ca, din cauza stilului de viata sedentar si a alimentatiei bogat calorice, numarul cazurilor de diabet va creste ingrijorator in urmatorii ani, fapt ce reclama o intensificare a eforturilor de identificare si o crestere a gradului de constientizare fata de riscurile acestei boli.

30-06-2010
Tip
Stiri interne
Sursa