Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/14/2020
Data stire

Ion Mocioalca (PSD): Sunt total impotriva finantarii campaniei electorale de la bugetul de stat


Autor: elena

 Deputatul Ion Mocioalcă, vicepreşedinte PSD, a declarat joi, pentru AGERPRES, că este total împotriva finanţării campaniei electorale de la bugetul de stat.

"Vreţi să luăm bani de la pensii, de la şcoli sau spitale? Sau să facem partide cu trei membri? Atunci ar fi o afacere să faci politică. Cum finanţăm atunci partidele astea, în funcţie de numărul de membri? Cine-şi permite să facă politică trebuie să ştie că asta a devenit un " sport" cam scump. Asta-i viaţa. Sunt total împotriva finanţării campaniei de la bugetul de stat. Ori verificarea provenienţei sumelor din campaniile electorale se face şi acum", a afirmat Ion Mocioalcă.

Afirmaţiile deputatului PSD vin în contextul în care fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni seara, că finanţarea campaniilor electorale ar trebui să se facă din bugetul de stat, adăugând că "ar fi mai ieftin pentru români" dacă alegerile parlamentare ar fi finanţate astfel.

Potrivit vicepreşedintelui PSD, problema alegerii primarilor şi al preşedinţilor de Consilii judeţene urmează a fi tranşată în Comitetul Executiv Naţional.

"Asta e democraţia: unii pierd, alţii câştigă, într-o dispută de idei. Şi ca să nu facem pe domnişoarele fandosite, vă spun că există o presiune exercitată de conducerea PNL, care crede că va coaliza toate forţele politice împotriva PSD, ca alegerea primarilor să se facă în două tururi, alegerea preşedinţilor de CJ să fie pe liste, ca să se facă unele compromisuri între mai puţini oameni şi să nu facem compromisul cu alegătorii şi, de asemenea, votul uninominal, la alegerile parlamentare să fie transformat într-un vot pe listă", susţine vicepreşedintele PSD.

Ion Mocioalcă a afirmat că PSD a vrut neapărat ca alegerea primarilor să aibă loc dintr-un singur tur, fapt pentru care a negociat cu liberalii şi aceştia au fost de acord, dar au solicitat că la Consiliul Judeţean votul să fie indirect.

"Sigur, conducerea PNL nu a ţinut cont, însă, de dorinţa preşedinţilor de CJ ai PNL. Există o cvasiunanimitate, nu o frăţie, între preşedinţii de CJ-uri PNL şi PSD care doresc un vot direct şi reprezentativ pentru alegerea lor", a precizat deputatul social-democrat Ion Mocioalcă.

19-02-2015
Tip
Stiri interne