Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/11/2021
Data stire

Irimie (ALDE): Proiectul PNL privind preventia doreste condamnarea la moarte a pacientilor de cancer


Autor: elena

Deputatul Mircea Irimie (ALDE) a susţinut luni la dezbaterea "Ora Guvernului" că parlamentarii şi ministrul Sănătăţii trebuie să ia măsuri pentru protejarea asiguraţilor, nu pentru condamnarea lor la moarte.

'Ne dorim ca acei care trec prin această luptă să aibă o povară mai mare şi să piardă bătălia sau să le creştem şansa la viaţă? Proiectul de lege propus de PNL privind nedecontarea tratamentelor la pacienţii bolnavi de cancer care nu au fost investigaţi la timp este un proiect de lege care doreşte condamnarea la moarte a pacienţilor de cancer. Faţă de această situaţie, judecătorii CEDO statuează faptul că lipsa asistenţei medicale încalcă dreptul la viaţă, pentru că statele care au ratificat convenţia europeană sunt obligate să ia toate măsurile pentru protejarea cetăţenilor lor", a declarat Irimie în plenul Camerei Deputaţilor.

El a punctat că prevenţia nu trebuie să conducă la cinism.

'Nu trebuie să tratăm bolnavi în funcţie de ce nu avem, ci conform protocoalelor terapeutice. (...) Este mult mai eficient să previi în loc să tratezi, însă prevenţia nu trebuie să conducă la cinism", a conchis deputatul.

Deputaţii au dezbătut luni în cadrul "Orei Guvernului" proiectul prevenţiei iniţiat de liberali. La discuţie a participat şi ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

16-02-2016
Tip
Stiri interne