Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/01/2020
Data stire

ISU Suceava a primit o autosenilata cu targa pentru interventii pe timp iarna


Autor: elena

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Suceava a primit in folosinta pentru aceasta iarna un vehicul utilitar de teren amfibiu 8x8, destinat interventiilor in zone greu accesibile cum ar fi drumurile inzapezite, in vederea evacuarii victimelor, cu acordarea primului ajutor medical calificat pe timpul deplasarii.

Seful IGSU, general de brigada Ion Burlui, care a participat luni la prezentarea acestui nou vehicul utilitar, a declarat ca in prezent in Romania mai sunt 16 astfel de autosenilate.

''Opt au fost luate prin Fundatia pentru SMURD, ce au fost impartite in mai multe unitati, si va spun, nu din motive de patriotism local am gandit in felul acesta, ca o autosenilata sa o redirectionez pentru acest sezon de iarna la Suceava. Am luat-o din zona de sud a tarii unde, de altfel, erau trei judete limitrofe care fiecare avea cate o autosenilata'', a explicat Burlui, adaugand ca in luarea deciziei a contat si faptul ca stia terenul accidentat din judet si ca in aceasta zona ''iarna este adevarata''.

Totodata, Burlui a spus ca, in actuala conjunctura, mobilitatea acestor utilaje este foarte mare, avand in vedere ca exista, inclusiv, posibilitatea ca acestea sa fie miscate in teren si cu elicopterul.

''Avem o colaborare foarte buna cu Inspectoratul General de Aviatie, iar elicopterele mari pot ridica autosenilata si o pot duce indiferent unde in teren. Acest utilaj poate sa se deplaseze indiferent de teren sau de panta, nu la 90 de grade, merge pe mlastina, pe apa, deci se comporta inclusiv ca un transportor amfibiu si este benefic. O investitie mai buna pentru cetatean, decat a dota inspectoratul, nu vad, pentru ca noi, cu dotarea pe care o avem, putem sa scurtam timpul de interventie, putem fi mai prezenti, mai specializati, atunci cand cetateanul are nevoie de noi si, in felul acesta, intr-adevar, sa ne simtim utilitatea'', a spus Burlui.

La randul sau, seful ISU Suceava, colonel Dan Hoffman, a spus ca aceasta autosenilata este benefica pentru judetul Suceava deoarece, statistic, actiunile de interventie desfasurate in ultima perioada, impuneau ca institutia sa fie dotata cu un astfel de utilaj pentru misiunile pe care le pompierii suceveni le indeplinesc.

''Autosenilata va ramane in dotarea ISU Suceava pana la primavara, urmand ca, in functie de conditiile meteorologice, daca situatia o va impune, vehiculul sa ramana atat timp cat va fi nevoie'', a spus Hoffman.

Totodata, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Ioan Catalin Nechifor, a spus ca prin dotarea care s-a asigurat de la nivel central si judetean se mai pune ''o piatra de temelie'' la ISU Suceava.

El a reamintit ca pentru ISU Suceava s-a reusit achizitionarea unui echipament complet pentru interventii pe apa, dar si cateva echipamente specializate pentru asistenta medicala, iar pentru 2014 se doreste intregirea dotarii ISU Suceava cu o masina specializata pentru lucrul la inaltime si cu inca o autosenilata si cinci autofreze ce vor interveni pe timp de iarna.

30-12-2013
Tip
Stiri interne