Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/28/2020
Data stire

Japonia: Donatie anonima de 10 milioane de yeni, lasata in toaleta primariei din Sakado


Autor: elena

Un donator anonim a lasat in toaleta primariei din Sakado, oras situat in prefectura Saitama, un pachet cu bani. Pachetul continea suma de 10 milioane de yeni /circa 135.000 de dolari/ si un bilet in care se solicita ca banii sa fie transmisi persoanelor care au avut de suferit de pe urma cutremurului si valurilor gigantice abatute in martie asupra Japoniei, informeaza Mainichi Daily News.

Potrivit reprezentantilor administratiei municipale, pachetul a fost descoperit inca la data de 22 septembrie, insa informatia a fost data publicitatii dupa o saptamana.

Functionarii municipali sunt de parere ca banii au fost lasati de un om in varsta, lucru sugerat de textul biletului: 'Sunt un om singur. Luati acesti bani si dati-i oamenilor din /regiunea/ Tohoku ce au avut de suferit in urma cutremurului'. Deocamdata, identitatea donatorului nu a putut fi stabilita cu exactitate.

Daca in urmatoarele trei luni proprietarul banilor nu ii va cere inapoi, primaria va da directive ca donatia sa fie virata in contul Crucii Rosii a Japoniei.

Un devastator cutremur urmat de tsunami au avut loc in Japonia in martie 2011. Cel mai mult a avut de suferit de pe urma calamitatii prefectura Fukushima, care se afla in regiunea Tohoku. Potrivit estimarilor autoritatilor nipone, in total au murit circa 23.000 de oameni.

29-09-2011
Tip
Stiri externe
Sursa