Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/18/2020
Data stire

Japonia: Folosirea a doua vaccinuri ale Pfizer si Sanofi-Aventis suspendata dupa moartea a patru bebelusi


Autor: elena

Autoritatile japoneze au suspendat folosirea a doua vaccinuri produse de gigantii farmaceutici Pfizer si Sanofi-Aventis si au deschis o ancheta privind eventuala legatura intre folosirea acestora si moartea a patru bebelusi, informeaza AFP.

Cele doua vaccinuri sunt Prevenar, produs de compania americana Pfizer, folosit impotriva pneumoniei cu streptococ, si ActHIB, produs de firma franceza Sanofi-Aventis, pentru prevenirea meningitei bacteriene, a anuntat Ministerul japonez al Sanatatii intr-un comunicat.

Dintre cei patru copii, cu varsta de pana la doi ani, care au murit in perioada 2-4 martie, trei au incetat din viata la trei zile dupa administrarea celor doua vaccinuri.

Doi dintre ei au fost injectati si cu vaccinul Diftero-Tetano-Pertussis (DTP). Cel de-al patrulea bebelus, in varsta de un an, a fost vaccinat cu Prevenar si DTP in ajunul mortii sale.

Ministerul a precizat ca cei patru copii sufereau de diverse afectiuni.

Prevenar si ActHIB sunt comercializate in Japonia de circa doi ani si au fost administrate unui numar de aproximativ 1,5 milioane de copii.

Autoritatile ancheteaza asupra unei eventuale legaturi intre administrarea acestor vaccinuri si moartea celor patru copii.

08-03-2011
Tip
Stiri externe
Sursa