Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/20/2020
Data stire

Kievul denunta 'un act terorist' in cazul angajatului elvetian al CICR ucis la Donetk


Autor: elena

Kievul i-a acuzat vineri pe separatistii prorusi de ''act terorist' in cazul angajatului elvetian al Comitetului International al Crucii Rosii (CICR) ucis joi intr-un bombardament la Donetk, oras in estul Ucrainei unde luptele continuau vineri.

'Acest act terorist nu poate avea nicio justificare', a declarat Ministerul ucrainean de Externe intr-un comunicat preluat de AFP. Agentia de presa franceza noteaza in context ca autoritatile ucrainene ii califica drept 'teroristi' pe separatistii prorusi din estul rusofon al tarii.

'Banditii si teroristii au indraznit sa utilizeze armele impotriva celor care sunt veniti in Donbas cu misiune umanitara', adauga diplomatia ucraineana.

'Acest caz, comparabil cu luarea ca ostatici a reprezentantilor OSCE (in estul separatist, in luna mai), are ca scop intimidarea reprezentantilor organizatiilor internationale care ajuta la restabilirea pacii in Donbas', bazin minier ce cuprinde regiunile separatiste Donetk si Lugansk, se mai arata in comunicatul mentionat.

'Cei vinovati de aceasta crima trebuie sa fie pedepsiti', conchide ministerul ucrainean.

Centrul orasului Donetk a fost bombardat joi, pentru prima data de la semnarea, la 5 septembrie, la Minsk, a armistitiului de incetare a focului. Doua puternice explozii au fost auzite vineri dimineata langa zona centrala a orasului.

Potrivit primariei, este vorba de bombardamente ce au avut loc langa aeroportul orasului, teatrul de mai multe zile al unor intense lupte intre armata ucraineana si insurgentii prorusi.

Cele doua tabere se acuza reciproc de a fi la originea bombardamentelor care au vizat zone locuite din Donetk si care au provocat moartea angajatului CICR.

03-10-2014
Tip
Stiri externe