Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/11/2021
Data stire

Kremlinul respinge acuzatiile la adresa Rusiei legate de bombardarea in Siria a unui spital al organizatiei MSF


Autor: elena

Kremlinul a respins marţi acuzaţiile americane la adresa Moscovei legate de bombardarea unui spital al organizaţiei Medici fără Frontiere (Medecins sans Frontieres, MSF) din nordul Siriei, calificându-le ca 'inacceptabile'.

'Noi respingem categoric astfel de acuzaţii şi nu acceptăm acest gen de declaraţii. Cu atât mai mult cu cât, atunci când cineva lansează astfel de acuzaţii, se dovedeşte că nu este în măsură să le şi probeze în vreun fel", a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de Interfax.

El a subliniat totodată că în acest caz ar trebui să se ţină seama de informaţiile oferite de autorităţile de la Damasc, precizând că ambasadorul Siriei la Moscova, Riad Haddad, a afirmat că spitalul organizaţiei Medici fără Frontiere a fost bombardat de forţele americane şi nu de cele ruse.

Organizaţia Medici fără Frontiere a anunţat luni că cel puţin şapte persoane au fost ucise după ce spitalul din apropierea oraşului Maarat al-Nuaman (provincia Idleb) a fost lovit de mai multe rachete.

Ulterior, Washingtonul a denunţat aceste bombardamente şi s-a declarat indignat de faptul că "regimul Assad şi susţinătorii săi (ruşi) pot continua aceste atacuri fără un motiv, încălcându-şi obligaţiile internaţionale de a proteja vieţi nevinovate".

16-02-2016
Tip
Stiri externe