Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/07/2020
Data stire

La Cluj s-a deschis al 12-lea centru din tara de pregatire a personalului SMURD


Autor: elena

Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, a inaugurat sambata, la Cluj, impreuna cu secretarul de stat Raed Arafat si cu ministrul Traian Igas, cel mai nou centru de pregatire al personalului SMURD. Centrul a fost construit din sume provenite exclusiv din donatiile populatiei de doi la suta pe impozitul pe venit.

'Aproximativ un milion de lei a fost suma investita in centru, in Cluj, din sume donate in Cluj, iar in total s-a investit 1,5 milioane, dar si restul de bani sunt tot din 2 la suta, dar din alte parti. Acest centru de la Cluj are impact regional, nu este doar al Clujului, el va deservi si Bistrita si Maramuresul. Este cel mai nou centru. Fara aceste sume adunate din 2 la suta nu puteam realiza aceste centre si dotarea lor pentru ca numai dotarea cu manechine a fost 80.000 de lei', a declarat sambata, la inaugurare Raed Arafat.

In tara functioneaza 12 astfel de centre de pregatire a paramedicilor care lucreaza pe ambulantele SMURD. Tot sambata au fost prezentate 21 de ambulante care au fost achizitionate printr-un program regional de catre consiliile judetene din mai multe judete din Transilvania.

Proiectul se numeste 'Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta din Transilvania de Nord' si a vizat achizitionarea de masini pentru dezvoltarea centrelor SMURD din aceasta zona.

Autospecialele vor fi repartizate in cele sase judete ale Regiunii de Nord-Vest. Cele trei ambulante care vor fi trimise la Salaj vor constitui de fapt si nucleul pe care se va forma un centru SMURD in acest judet.

'Ambulantele acestea sunt foarte importante. Este un proiect prin care consiliile judetene s-au asociat si au cumparat aceste masini. Ele sunt importante pentru ca vor inlocui masinile uzate deja, care au cinci-sase ani si care vor fi puse pe linia doi. Alta parte din masinile noi se va folosi pentru deschiderea unor noi puncte SMURD', a mai spus Arafat.

Valoarea totala a echipamentelor achizitionate este de 8.149.950 lei. Fondurile au fost obtinute prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 3.
Pe langa cele 21 de ambulante de prim ajutor se mai adauga si 38 de autospeciale de stins incendii.

26-11-2011
Tip
Stiri interne
Sursa