Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/21/2019
Data stire

Laptele si ceaiul sunt sanatoase doar consumate separat


Autor: elena

Ceaiul si laptele sunt alimente benefice si sanatoase doar in cazul in care sunt consumate separat, afirma experti citati de The Telegraph.

Astfel, ceaiul contine substante care contribuie la reducerea absorbtiei grasimilor in intestine si a nivelului de colesterol in sange, dar in amestec cu laptele proteinele din laptele de vaca neutralizeaza aceste substante, avertizeaza oamenii de stiinta de la Asociatia indiana pentru studiul ceaiului.

Experimentele au demonstrat ca substantele din ceai, asa-numitele tearubigina si teaflavina, previn obezitatea soarecilor hraniti cu alimente cu un continut ridicat de grasimi.

'In amestec cu laptele, tearubigina si teaflavina interactioneaza cu proteinele din lapte si ceaiul negru isi pierde proprietatile benefice', explica dr. Devazhit Bortakur, de la Indian Tea Research Association, avertizand ca in acest fel sunt anulati nutrientii atat din ceai, cat si din lapte.

Anterior, cercetatorii de la Universitatea McMaster din Statele Unite au descoperit ca femeile care beau doua pahare mari de lapte pe zi dupa un antrenament la sala pierd mai multe grasimi si isi maresc muschii.

Astfel, atat ceaiul negru, cat si laptele sunt alimente benefice si sanatoase daca sunt consumate separat.

In plus, ceaiul are proprietati diuretice, prin urmare pentru a evita deshidratarea este nevoie ca pe langa ceai, o persoana sa consume si 1,5 litri de apa pe zi, recomanda expertii nutritionisti.

31-03-2011
Tip
Stiri externe
Sursa