Termen cautat
Tip stire
E.g., 07/11/2020
Data stire

Legea prin care universitarii si academicienii pot fi sefi de sectie la spitale publice cu aprobarea managerului, promulgata


Autor: elena

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, marţi, Legea care prevede că, în unităţile sanitare publice, profesorii universitari şi academicienii pot ocupa funcţii de şef de secţie până la vârsta de 70 de ani, cu aprobarea managerului şi cu avizul consiliului de administraţie al spitalului.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat marţi decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Art. 184 alin. (6) şi (11) din Legea nr. 95/ 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Potrivit legii, art. 184 alin (11) din Legea 95/2006 se modifică după cum urmează: "în unităţile sanitare publice profesorii universitari, medicii membri titulari şi membri corespondenţi ai Academiei de Ştiinţe Medicale şi ai Academiei Române, medicii primari doctori în ştiinţe medicale pot ocupa funcţii de şef de secţie până la vârsta de 70 de ani, cu aprobarea managerului şi cu avizul consiliului de administraţie al spitalului".

De asemenea, alin. (6) art. 184 din aceeaşi lege se modifică astfel: "în spitalele clinice, secţiile, laboratoarele şi serviciile medicale clinice funcţia de şef de secţie, şef de laborator, şef de serviciu medical şi director medical se ocupă de cadrul didactic recomandat de senatul instituţiei de învăţământ medical superior în cauză, cu aprobarea managerului şi cu avizul consiliului de administraţie al spitalului".

02-12-2014
Tip
Stiri interne