Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/29/2020
Data stire

Legea sanatatii, eleborata la Cotroceni, in atentia coalitiei de guvernare


Autor: elena

Grupurile parlamentare de la Putere vor analiza proiectul legii sanatatii, elaborat de Comisia prezidentiala pentru politici in domeniu, au decis, luni, liderii coalitiei de guvernare, potrivit unor surse oficiale.

La sedinta de luni a coalitiei de guvernare a fost prezent si ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, care a prezentat textul de lege, la Palatul Victoria fiind vazut si prof. dr. Cristian Vladescu, seful Comisiei prezidentiale.

Participanti la sedinta coalitiei au precizat ca proiectul pronit de la Presedintie a ajuns in analiza Ministerului Sanatatii, Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate, precum si a Ministerului Finantelor Publice.

In principiu, textul plecat de la Cotroceni prevede instituirea unor polite obligatorii de asigurari de sanatate private, gestionate de case de sanatate private, care sa primeasca fonduri de la CNAS.

De asemenea, spitalele ar urma sa aiba posibilitatea transformarii in fundatii, pentru a putea acorda medicilor salarii mai mari, in functie de performanta, au precizat surse oficiale.

28-11-2011
Tip
Stiri interne
Sursa